Hamilelikte sizi neler bekliyor? Hamilelik Öncesi
Beslenme:
Gelecekte sağlıklı bir hamileliğe vücudunuzu hazırlamak için, şimdiden yapabileceğiniz bir çok şey var. Hamilelik planlarken beslenmenize dikkat etmeniz harika bir fikir! Şu andan itibaren vücudunuzu özenle desteklemeniz, bebeğinizin sağlıklı olması için yardımcı olacaktır.
Hamilelik planladığınız günden itibaren günde 400 µg Folik asit alımı bebeğinizi, Nöral Tüp Defekti (NTD) olarak adlandırılan ciddi doğumsal anomalilerden korumak için çok önemlidir. Ayrıca günlük 2,5 mg B6 ve 2,5 µg B12 vitamini, 150 µg İyot desteği hem sizin hem de bebeğinizin sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmesi için önemlidir.
CreaVit Folic Complex’in içeriğinde, 6S-5-Mthf formunda Folik asit, P-5-p formunda Vitamin B6, Metilkobalamin formunda Vitamin B12 ve İyot bulunmaktadır.
Hamilelikte dışarıdan alınan destek ürünlerinden, hücresel düzeyde ve tam olarak yararlanabilmek için emilimi yüksek içerikler almaya dikkat edilmelidir.
B6 Vitamini Hamilelikte Nasıl Yardımcı Olur?
- Düşük doğum ağırlığını önlemeye yardımcı olur.
- Bebeğinizin beyin ve sinir sisteminin gelişimi için gereklidir.
- Kan şekerini sağlıklı seviyelerde tutmaya yardımcı olur.
- Sabah bulantılarına yardımcı olabilir.
B9 Vitamini (Folik Asit) Hamilelikte Nasıl Yardımcı Olur?
- Anensefali (beyin defekti) veya spina bifida (omurilik defekti) gibi NTD’lerini önler. NTD'ler hamileliğin en erken aşamasında gelişebilir, bu nedenle hamile kalmaya karar verdiğiniz andan itibaren folik asit desteği almanız önemlidir.
- Yarık dudak, yarık damak, bazı kalp kusurları gibi doğum kusurları riskini azaltır.
- Hamilelik sırasında preeklampsi riskini azaltır.
- Plasentanın büyümesi, DNA sentezi ve bebeğin gelişimi için önemlidir.
- Kırmızı kan hücresi üretimi için gereklidir ve özellikle hamilelikte anemi türlerini önlemeye yardımcı olur.
B12 Vitamini Hamilelikte Nasıl Yardımcı Olur?
- Bebeğin nöral tüp oluşumu, beyin ve omurga gelişimi için gereklidir.
- Folat (B9) ile birlikte DNA sentezi ve kırmızı kan hücreleri üretmeye çalışır.
- Beyninizin, sinirlerinizin ve kan hücrelerinin gelişimine ve işleyişine yardımcı olur.
- Yağların, karbonhidratların ve proteinlerin metabolize edilmesine yardımcı olarak enerjinizi, ruh halinizi ve stres seviyenizi iyileştirmeye yardımcı olur.
- Miyelin ve yağ asitlerinin sentezini düzenleyerek normal merkezi sinir sistemi ve nörolojik fonksiyonların korunmasına yardımcı olur.
İyot Hamilelikte Nasıl Yardımcı Olur?
- Vücutta tiroid hormonları üretmek için kullanılır.
- Hamilelik ve emzirme döneminde tiroid aktivitesi ve bebekler annelerinden iyot aldıkları için iyot ihtiyacı artar. Tiroid hormonları, büyümenin düzenlenmesi ve sinir sisteminin sağlıklı gelişimi, koordinasyon, uyanıklık ve beş duyu olan görme, işitme, koku, tat ve dokunma duyusu için önemlidir.
- Bebeğin yaşamın ilk 1000 gününde meydana gelen hızlı beyin büyümesi için annede yeterli tiroid hormonu gereklidir.
Vücudunuz:
Aktif olarak hamile kalmaya çalışmaya başladığınızda, muhtemelen bunun mümkün olduğunca çabuk gerçekleşmesini isteyeceksiniz. Ama bu gerçekleşmese bile, genellikle endişelenecek bir şey yok. Genel olarak, sağlıklı çiftler denemeye başladıktan bir yıl içerisindeki süreçte gebelik elde edebiliyorlar.
Bilmenizde yarar var:
Çoğu insan için, hamile kalmak zamanlama ve şans meselesi, ancak bazı şeylerin sağlıklı bir doğurganlığı desteklemeye yardımcı olacağını düşünebilirsiniz. Gebe kalmaya çalışmaya başlamadan önce, bir sağlık kuruluşu ile görüşmenizde fayda var. Onlarla hamile kalma şansınızı ne şekilde etkileyebileceğini öğrenmek için, diyet, egzersiz, ilaçlar, aşılar ve yaşam tarzınızın diğer yönlerini görüşebilirsiniz.
Eşler için ipuçları:
Birçok çiftin, kadının adet döngüsü içerisinde yanlış zamanda hamile kalmayı denediğini biliyor muydunuz? Herhangi bir döngü içinde eşinizin gebe kalma şansını arttırmak için, onun potansiyel doğurganlık günlerinin nasıl belirleneceğini öğrenmek isteyebilirsiniz.
Biliyor musunuz?
Hamile kaldığınız zaman ile hamileliğinizin tespit edildiği zaman arasında yaklaşık 2 hafta var.